Sterk ørretåpning i Røa

En ørret på over fem kilo, tatt på Rapala i Røa i Femundsmarka 4. juni, det er en knallsterk åpning i klassen ørret elv, sier Hans Petter Sætre ved Trysil Sportsenter.
10. Juni 2005
Håvard Lillebo - Østlendingen

STERKT: Hans Petter Sætre tror at en fisk på over fem kilo ligger godt an i klassen i ørret elv.
Foto: Ola Matsson.


Hans Petter Sætre koordinerer Østlendingens fiskekonkurranse, som går over tre måneder fra 1. juni til 1. september.


Stor ørret
Sjøl om fisken er stor, tror ikke Jakobsen at den holder til førsteplass i Østlendingens fiskekonkurranse.
- Med en ørret på 5050 gram tatt i Røa ligger Peer Klareng fra Elverum over bestenoteringen i klassen ørret elv i fjor. Så dette kan faktisk være vinnerresultatet. På andre plass har vi nå Kjell Åge Jacobsen fra Engerdal, med en ørret på 4220 gram tatt med Rapala i Femundselva 1. juni. På de neste plassene følger Arne Halvorsen, Brumunddal, med 3810 gram, en ørret tatt i Åkrestrømmen 8. juni, Stein T. Enger med 1764 gram i Glomma 4. juni og Ingjerd Helen Holt, Elvål, med 1550 gram i Tysla 2. juni, sier Sætre.

Mye moro
Nå er det også enkelte fotballag som har prestert strålende resultater tidlig i sesongen, for aldri siden å få nettkjenning. Det skal verken fisken eller fiskerne som deltar i Østlendingens fiskekonkurranse ha, etter som vi bare godtar fisk som er tatt med stang i Hedmark. Men der ball og fisk er involvert, der kan alt skje fram til 1. september. - Det er bare å fiske på, det viktigste er å komme seg ut og ha det moro. Den største fisken er nok fremdeles ute i vannet, garantert, sier Hans Petter Sætre.

Pen harr
- Harr senior ledes med 1455 gram, en fisk som Per Nyberg tok i Renaelva 5. juni. Det er en veldig bra begynnelse, forteller Sætre. - Den største gjedda? - Stein T. Enger fra Hernes har dratt opp noe småtteri på drøyt sju kilo fra Glomma 4. juni. Men det er et resultat som helt sikkert blir slått. - Øvrige klasser? - Stein T. Enger leder også abbor senior med en fisk på 726 gram tatt på wobbler i Glomma 4. juni. Ørret elv junior ledes av Johan Østbakk Løveng fra Rena med en fisk på 1090 gram tatt på Rapala i Glomma 4. juni. I de øvrige klassene har vi så langt ingen bokførte noteringer, men av erfaring vet vi at de kommer nå utover mot juli, sier Sætre.Håvard Lillebo

© COPYRIGHT Østlendingen


redaksjonen@ostlendingen.no Østlendingen

Tilbake Neste artikel